DE RIJOPLEIDING

Zestien jaar

Op je 16e al beginnen?

Meld je aan voor een PROEF RIJLES
OF BEL 06 – 5492 1904

en maak direct een afspraak

Online theorie

 Leren in je eigen tempo

De RIJsimulator

Geslaagd!

 gefeliciteerd!

Werkwijze

Samen onderweg richting je rijbewijs…

Als je een rijopleiding wilt volgen dan ben je bij DeRIJopleiding.nl op de goede weg!
Door persoonlijke aandacht en professionele lesmethoden leer jij bij ons veilig en snel.

Bij DeRIJopleiding.nl is het gebruikelijk om te starten met een intakeles voordat je start met je rijlessen of een rijlespakket afsluit. De intakeles heeft twee redenen: ten eerste is het er vooral op gericht je kennis te laten maken met je rijinstructeur/rijinstructrice en de rijschool, ten tweede is de intakeles er ook voor om jou een advies te geven over het vervolg van je rijopleiding en je een indicatie te geven over het aantal te volgen rijlessen.
De intakeles is geheel vrijblijvend en geheel gratis! DeRIJopleiding.nl is van mening dat jij je prettig moet voelen bij de rijschool waarbij jij je aansluit en dit kan alleen als jij zelf objectief en zonder verplichtingen de keuze maakt bij wie je deze leuke, eenmalige maar ook belangrijke opleiding volgt!

Bij DeRIJopleiding.nl kun je als beginnend autorijder ook starten in de rijsimulator en kun je in alle rust oefenen om de bediening van de auto goed onder de knie te krijgen in een veilige omgeving.
Als enige in Sneek!!!
De simulator vormt een bijzonder efficiënte manier van lessen. Acht uur les op de simulator geeft hetzelfde resultaat als acht tot twaalf uur op de weg en dat tegen een veel lager tarief.
De basisvaardigheden, zoals sturen en kijken, koppelen, schakelen, het toepassen van de verkeersregels en het oefenen van verkeersinzicht, leer je in de simulator veel sneller dan op de weg. Tien keer achter elkaar invoegen op de snelweg in een steeds moeilijker verkeerssituatie? Géén probleem in de rijsimulator! Bovendien worden de basisvaardigheden van het autorijden bijgebracht waardoor de stap naar de ‘echte’ lesauto aanzienlijk kleiner is!

Al onze instructeurs hebben een Ipad in hun leswagen. Naast een demo (voordoen) van de rijinstructeurs gebruiken wij de Ipad om d.m.v. beeldmateriaal situaties maar ook bijzondere verrichtingen uit te leggen.
Elke leerling die bij DeRIJopleiding.nl gaat lessen krijgt ook een praktijkwerkboek. In dit boek zal de instructeur/instructrice aantekeningen maken en zal je voorafgaand aan de volgende les korte “huiswerkopdrachten” moeten doorlezen. Op deze manier ben je ook buiten de les om bezig met het autorijden. Dit vergroot de kans van slagen en verkleind het aantal te nemen lessen. Bij DeRIJopleiding.nl maken we ook gebruik van instructiekaarten. Hierin kan de instructeur maar ook jij duidelijk zien hoe je vorderingen zijn. Zo kun je ten alle tijde zien wat je nog te wachten staat en zo weet je ook hoe je in het hele leerproces staat. Wat beheers je al en wat zijn nog aandachtspunten of leerpunten.

Het doel van DeRIJopleiding.nl is om je zo goed mogelijk op te leiden in het verantwoord en zelfstandig deelnemen aan het verkeer van heden dag.
Bij DeRIJopleiding.nl geven wij naast autorijlessen ook lessen in onze rijsimulator en theorielessen in ons eigen kantoor.

Waarom DeRIJopleiding.nl?
Je rijbewijs is een eenmalige investering waarvan jij je leven lang plezier zult hebben.
Het maakt je onafhankelijk. Het is de bedoeling dat je na het behalen van je rijbewijs zelfstandig en op een veilige manier kunt deelnemen aan het verkeer.
Daarom is de keus voor de juiste rijopleiding zo belangrijk!
Enkele voordelen op een rijtje:

 • Start vandaag nog met je rijlessen
 • We rijden altijd dicht bij jou in de buurt
 • Spoedopleiding mogelijk
 • Een lespakket kiezen wat het beste bij je past
 • Profiteren van de voordelen van Volkswagen Rijbewijs
 • Goed gekwalificeerde instructeurs en instructrices
 • Vanaf je 16e starten met onze Rijsimulator

Kies voor je eigen onafhankelijkheid door kwaliteit, zekerheid en veiligheid.

Begin direct met je rijopleiding bij DeRIJopleiding.nl

Logo de RIJopleiding Sneek

Info voor ouders

Uw zoon of dochter heeft de leeftijd bereikt dat hij of zij mag beginnen met autorijlessen.
Via deze info wil DeRIJopleiding.nl u wat meer inzicht geven in de zaken waar uw zoon of dochter mee te maken krijgt bij de route naar zijn of haar rijbewijs.
Omdat uw zoon of dochter zelf achter het stuur moet gaan zitten en zelf rijexamen moet gaan doen, begrijpen wij dat u als ouder graag – al dan niet van een afstand – inzicht heeft in wat er tijdens de rijopleiding speelt.

Start van de rijopleiding
Wij bieden al onze nieuwe leerlingen een gratis intakeles aan. Tijdens deze rijtest gaat uw zoon of dochter de eerste meters achter het stuur van de lesauto ervaren.
Wij kijken naar de potentie van de leerling en proberen een nauwkeurige indicatie te geven van het aantal te volgen lessen. Dit doen wij door te kijken naar het gedrag van de leerling, hoe snel hij/zij informatie verwerkt en hoe hij/zij reageert op bepaalde situaties zoals drukte op de weg. Door middel van inzicht en ervaring van onze instructeurs kunnen wij relatief nauwkeurig het aantal lessen inschatten.
Uiteraard blijft het een indicatie.
Bij de intakeles zit ook een stukje nabeschouwing waarbij onze instructeur o.a. de leerling informeert over de verplichtingen van de leerling, waaronder het behalen van het theoriecertificaat .
Wij kunnen niet al deze verplichtingen van de leerling uit handen nemen, wel doen wij er alles aan om onze leerlingen hierin te begeleiden en te helpen daar waar nodig!
DeRIJopleiding.nl is van mening dat u maar ook uw zoon of dochter zich prettig moeten voelen bij de rijschool waarbij uw kind zich aansluit en dit kan alleen als u maar ook uw zoon of dochter zelf objectief en zonder verplichtingen de keuze maakt bij wie je deze leuke, eenmalige maar ook belangrijke opleiding volgt!

Tijdens de rijopleiding
Al onze instructeurs hebben een Ipad in hun leswagen. Naast een demo (voordoen) van de rijinstructeurs gebruiken wij de Ipad om d.m.v. beeldmateriaal situaties maar ook bijzondere verrichtingen uit te leggen.
Elke leerling die bij DeRijopleiding.nl gaat lessen krijgt een praktijkwerkboek. In dit boek zal de instructeur/instructrice aantekeningen maken en zal de leerling “huiswerkopdrachten” moeten doorlezen. Op deze manier is de leerling ook buiten de les om bezig met het autorijden. Dit vergroot de kans van slagen en verkleind het aantal te nemen lessen.
Bij DeRijopleiding.nl maken we ook elke les gebruik van een instructiekaart. Hierin kan de instructeur maar ook de leerling en de ouders duidelijk zien hoe de vorderingen per les zijn. Zo kun je ten alle tijde zien wat de leerling nog te wachten staat en zo weet je ook hoe de leerling in het hele leerproces staat. Wat beheerst de leerling al en wat zijn nog aandachtspunten of leerpunten.

Machtigen met DigiD
Voordat DeRIJopleiding.nl een rijexamen voor een leerling gaat aanvragen moet de leerling daar eerst toestemming voor geven. Dat doet de leerling door DeRIJopleiding.nl te machtigen. Dit is verplicht. De leerling krijgt dan direct bericht als het examen is gereserveerd of als het examen is verschoven. Hierdoor zijn ook de adresgegevens beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR. Het machtigen doet de leerling op www.mijn.cbr.nl met DigiD en door dan ons rijschoolnummer in te voeren: 8593F1.
Deze machtiging hebben wij nodig om een versnelde opleiding, Tussentijdse Toets of praktijkexamen in te plannen. DigiD is een persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander!
Hoe de leerling precies deze aanmelding doet kan de leerling lezen op onze site, daar staat stap voor stap een uitleg.

Theorie
Voordat een leerling op een Tussentijdse Toets of praktijkexamen mag dient hij of zij in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Aangezien de theorie gezien wordt als het ‘minst prettige’ van een rijopleiding, wordt het halen hiervan vaak genegeerd of er wordt te makkelijk over gedacht. Op verschillende manieren proberen wij de leerlingen te wijzen op het belang van het spoedig behalen van het theoriecertificaat. Dit wordt tijdens de rijtest verteld en tijdens de rijlessen.
Uiteindelijk blijft de leerling zelf verantwoordelijk voor het tijdig behalen van het theoriecertificaat.
DeRIJopleiding.nl heeft theorieboeken te koop maar ook digitale theoriepakketten van itheorie en van Volkswagen.
Wij bieden ook theoriecursus aan waarbij wij alle aspecten van de theorie behandelen.
Het enkel volgen van de theoriecursus zonder enige verdere input van de leerling zelf zal de kans van slagen uiteraard verkleinen.

Financieel
De betaling van de rijlessen gaat bij ons door middel van een factuur.
I.v.m. de veiligheid van ons personeel prefereren wij deze manier van betalen boven de contante betalingen in de auto of op kantoor.
Bent u of uw zoon of dochter niet in staat om in de vooraf gestelde termijnen te betalen dan kunt u altijd contact opnemen met ons om een betalingsregeling te treffen zodat uw zoon of dochter toch het rijbewijs kan behalen.

Onze auto’s
Al onze instructeurs rijden allemaal in veilige en goed onderhouden leswagens. Wij rijden in VW POLO TDI Deze auto’s zijn nooit ouder dan 3 à 4 jaar, beschikken o.a. over airco, ABS, ESP, airbags rondom en winterbanden tijdens de wintermaanden. Onze auto’s worden continu onderhouden door erkende vakgarages. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van uw zoon of dochter optimaliseren en garanderen. Ook is uw zoon of dochter volledig verzekerd in onze leswagen, zowel als bestuurder als passagier.

Onze instructeurs
Onze instructeurs beschikken allemaal over de benodigde instructiepapieren. Daarbij zijn enkele van onze instructeur speciaal opgeleid in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Deze leerlingen kunnen tegenwoordig zelfs een speciaal faalangstexamen afleggen. Zou u graag meer informatie willen ontvangen over een faalangstexamen, dan raden wij u contact met ons op te nemen.

Onze locatie
Op ons kantoor bevindt zich het eerste aanspreekpunt voor u en de leerling. U kunt bij ons met al uw vragen terecht. Hebben wij niet direct het antwoord op uw vraag dan zullen wij er alles aan doen om dit uit te zoeken. Ook wordt de administratie en planning vanaf ons kantoor georganiseerd.
Ons kantoor in Sneek bevindt zich aan de Offingawiersterleane 7.

Onze algemene voorwaarden
In onze algemene voorwaarden staan alle voorwaarden die betrekking hebben op o.a. het annuleren van rijlessen. Alle leerlingen worden hier tijdens de rijtest over geïnformeerd en kunnen altijd nagelezen worden op de website of in het praktijkwerkboek wat elke nieuwe leerling van ons krijgt.

Nawoord
Wij zijn ons ervan bewust dat je een rijopleiding maar één keer in je leven volgt en dat dit een plezierige, leuke en vooral veilige gebeurtenis moet zijn. Het is namelijk wel uw zoon of dochter. Daarbij komt dat het behalen van een rijbewijs een steeds kostbaarder aangelegenheid wordt. Wij weten dit maar al te goed en hechten dan ook veel waarde aan transparantie en veiligheid.
Wij zien onze leerlingen als jongvolwassenen die klaar zijn voor de volgende stap in hun leven. Wij doen er alles aan om hen te begeleiden in het behalen van hun rijbewijs. Wij kunnen helaas niet alle verantwoordelijkheden van de leerlingen op ons nemen m.b.t. het halen van de theorie, het machtigen van de rijschool, het controleren van geldigheid van de identiteitsbewijzen of de aanlevering van gegevens zoals lestijden en BSN-nummers.
Maar natuurlijk helpen wij u en uw kind daar waar nodig is!

DeRijopleiding.nl:

Samen onderweg richting je rijbewijs!
Logo de RIJopleiding Sneek
Logo de RIJopleiding Sneek

Praktijk

Gedurende deze kwaliteitsopleiding wordt intensief gebruik gemaakt van de modernste technieken:

 • Praktijkwerkboek
 • Persoonlijke Instructiekaart
 • Visuele leermiddelen (in de auto)

Eindelijk een Rijopleiding Op Maat waarin jij centraal staat en je zelf het stuur van de rijopleiding in handen hebt. Al onze opleidingen, versneld of in eigen tempo, worden volgens deze vernieuwde wijze van lesgeven verzorgd.

Schrijf je nu in voor een Rijopleiding Op Maat.

Waarom?
Bij DeRIJopleiding.nl ben jij als leerling volledig centraal. Je instructeur maakt gebruik van o.a. een Ipad waar al jouw vorderingen worden ingevoerd. Deze vorderingen kun je via je persoonlijke pagina op internet altijd terugvinden. Samen met je praktijkwerkboek kun je thuis of waar je maar wilt inzien waar jouw verbeterpunten liggen. Ook zal de instructeur jou persoonlijk huiswerkopdrachten geven waardoor je buiten de rijlessen om actief met je rijopleiding bezig bent.
In de auto maakt je instructeur gebruik van audio-visuele beelden waardoor je alles sneller en beter gaat begrijpen en toepassen. Dit bespaart je heel veel rijlessen.

Alle voordelen van de ROM op een rijtje:

 • Gebruik van de RIS methodiek
 • Gratis praktijkwerkboek waarin je rijopleiding stap voor stap besproken wordt
 • Gebruik van een Ipad
 • Gebruik van korte videobeelden voor extra ondersteunende uitleg dat speciaal voor ieder onderdeel van je rijopleiding ontwikkelt is
  Gebruik van foto’s voor extra uitleg (1 foto zegt meer dan 1000 woorden – wat moet je b.v. in je spiegels zien?)
 • Je kunt overal ter wereld je vorderingen op je persoonlijke internetpagina inzien
 • Je hebt zelf het stuur in handen voor de snelheid van je rijopleiding
 • Hoe meer je buiten de rijlessen om met je rijopleiding bezig bent (huiswerkopdrachten, naslagwerk via je praktijkwerkboek, inzicht in je vorderingen met uitleg van je niveau), hoe beter je opleiding en goedkoper je rijbewijs
 • Betere kwaliteit opleiding en dus veiliger en sneller
 • Goedkoper door minder rijlessen
 • Zeer veel interactie tussen jou en de instructeur
 • Er wordt 1 duidelijke taal gesproken
 • Volledige transparantie in je opleiding. Je hebt dus vat op je rijopleiding en neemt dus nooit te veel of te weinig rijlessen
 • Op je persoonlijke Instructiekaart zijn de volgende zaken inzichtelijk
  o Jouw volledige planning
  o Je persoonlijke gegevens
  o Je openstaande facturen
  o Je vorderingen
Logo de RIJopleiding Sneek

Rijsimulator

In de rijsimulator ervaar je als leerling natuurgetrouw de omstandigheden op de openbare weg. Dankzij de simulator, die precies kan worden afgesteld op het gewenste niveau en de moeilijkheidsgraad, mag je sinds 1 november 2011 beginnen op de rijsimulator als je 16 jaar bent !
Verder zijn de rijsimulatoren geschikt voor alle startende leerlingen en ook voor mensen die drempelvrees hebben voor rijlessen op de openbare weg. Er kan namelijk niets gebeuren! Het is een goede start van de rijopleiding.

Lessen
De simulatoren vormen een bijzonder efficiënte manier van lessen. Acht uur les op de simulator geeft hetzelfde resultaat als acht tot twaalf uur op de weg en dat tegen een veel lager tarief.

Basisvaardigheden
De basisvaardigheden, zoals sturen en kijken, koppelen, schakelen, het toepassen van de verkeersregels en het oefenen van verkeersinzicht, leer je in de simulator veel sneller dan op de weg. Tien keer achter elkaar invoegen op de snelweg in een steeds moeilijker verkeerssituatie? Géén probleem in de rijsimulator! Bovendien worden de basisvaardigheden van het autorijden bijgebracht waardoor de stap naar de ‘echte’ lesauto aanzienlijk kleiner is!

Voor wie?
De rijsimulator lessen zijn bedoeld voor iemand die nog geen rijlessen op de openbare weg heeft gehad. Verder kan je met een klein budget al een hele goede basis leggen. Deze lessen raden wij ten zeerste aan voor alle leerlingen die geen ervaring met autorijden hebben.
Aan het programma is nu ook een les “gevaarherkenning” toegevoegd, Deze les zou een ieder eigenlijk moeten doen

Waar?
De rijsimulator staat in ons kantoor aan de Koopmansgracht 22 te Sneek

Hoe werkt het?
De lessen duren ongeveer 30 minuten, in logische volgorde. Anders dan in de auto kan direct met de les begonnen worden. De lessen op onze Drive-Master zijn bedoeld voor mensen die nog geen rijlessen in de praktijk hebben gehad om zo het beste rendement eruit te halen.

Het effect!
Rijsimulatie heef een hoog rendement. 8 uur (16 lessen) staat bij de meeste leerlingen gelijk aan 10 uur op openbare weg, en dat tegen veel lagere kosten. Na afloop van iedere rijles krijgt de leerling een uitgebreide rapportage over de geleverde rijprestatie. De rapportage laat zien hoe de rijprestatie zich verhoudt tot een gemiddelde leerling. Een rapportcijfer per rijtaak geeft de sterke en zwakke punten aan. Aan de hand van deze beoordeling krijgen de leerling en de rijinstructeur een objectief beeld van de rijvaardigheden. Verbeterpunten zijn concreet: je weet waar je aan toe bent.

Wat kost het?
De 1e les, de intest van 30 minuten = GRATIS! De rijlessen op de rijsimulator kosten
€ 15,- voor 30 minuten.
Wil je 3 maanden onbeperkt op de rijsimulator dan kan dat voor €249,-. Je mag de lessen blijven herhalen..

Als je op de rijsimulator gaat rijden doe je mee met een landelijke wedstrijd! Hierbij worden 2 prijzen weggegeven. De 1e prijs: een half jaar gratis auto ter beschikking incl. brandstof en de 2e prijs: je complete rijopleiding terugbetaald.
Voor meer informatie kan je naar de site van: www.drivemaster.nl

Wanneer?
De lessen op onze Drive-Master kunnen op bijna elk gewenst tijdstip. Maandag t/m vrijdag tussen 9 uur en 17uur; eventueel kan het ook in avond ( in overleg ) en uiteraard op zaterdag. Je kunt je voor de Drive-Master lessen opgeven. Het is mogelijk om vanaf je 16e jaar te beginnen met lessen.

Vaak gestelde vragen
Hoeveel lessen/geld kan ik besparen met de rijsimulator?
Dat is afhankelijk van de aanleg. Iemand die heel talentvol is spaart een paar tientjes uit, een minder talentvolle leerling kan honderden euro’s besparen.

Mijn vriend(in)’s rijinstructeur raadt de rijsimulator af. Waarom?
Meestal komt zo’n advies van instructeurs/rijscholen die zelf niet over een rijsimulator beschikken. De investering- kosten zijn gelijk aan de aanschaf van een auto en vooral voor eenmansrijscholen te duur. Daar komt bij dat hij dan veel minder uren rijles kan geven aan jou.

Rijsimulator lessen leveren hoger rendement, hoe kan dat?
De rijsimulator kan beter inspelen op jouw zwakke punten, bijvoorbeeld het 
invoegen. Als dat niet goed gaat kan de simulator het direct nog een keer oefenen en nog een keer etc. In een praktijkles zal je om moeten rijden om 
een bepaalde situatie te herkansen.

Let wel: deze lessen zijn niet ter vervanging van gewone rijlessen, ze hebben een hoge leerwaarde en het is bewezen dat men een grotere kans heeft om voor de 1e keer te slagen voor het praktijkexamen. Het slagingspercentage ligt 7,5% hoger dan de leerlingen die geen gebruik van de Drive-Master hebben gemaakt, dit bij 30% gebruik Drive-Master en 70% praktijk op de weg.

De rijsimulator is bedoeld voor rijvaardigheidstraining ten behoeve van het rijbewijs B. De training die middels de simulator kan worden gevolgd, bestaat uit 18 lessen van 30 minuten met instructie, bestaande uit 2 of 3 blokken per les. In deze lessen worden oplopend in moeilijkheidsgraad o.a. de volgende rijtaken getraind:

Intest

 • Funles
 • Intest

Voertuigbeheersing

 • Bochten nemen / Snelheden rijden/ Grip of Slip
 • Wegrijden/ Schakelen / Grip of Slip
 • Remmen / Bochten nemen / Grip of Slip
 • Plaats op de weg / Grip of Slip
 • Anticiperen / Afstand houden / Parkeren
 • Toets buiten bebouwde kom / Toets binnen bebouwde kom / Grip of Slip

Kruispunten

 • Oversteken/ Rechts en links afslaan
 • Oversteken en afslaan en verkeerslichten
 • Voorrangskruispunten
 • Mini-rotonden/ Drempels
 • Gelijkwaardige kruispunten
 • Gevarieerde kruispunten/ Toets

Snelwegen

 • In- en uitvoegen
 • Specials
 • Langzaam verkeer (Fietsers en scooters)
 • Rijstijl Test en Training
 • Gevaarherkenning (1 uur)
Logo de RIJopleiding Sneek

Het Examen

De Tussentijdstoets
De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; zo ben je voor je echte examen een stuk minder zenuwachtig!
Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen.

Voordelen:

 • Weg met de zenuwen
 • 20 % meer slagingspercentage
 • Vrijstelling verdienen voor bijzondere manoeuvres
 • Beoordeling door CBR examinator
 • Adviesformulier krijg je van de examinator mee zo weet je precies waar je nog aan moet werken samen met je instructeur voor je echte praktijkexamen

Het examen: examen aanvragen
Voordat de rijschool het rijexamen voor jou gaat aanvragen moet je daar eerst toestemming geven. Dat doe je door de rijschool te machtigen. Dit is verplicht. Je krijgt dan direct bericht als je examen is gereserveerd of als je examen is verschoven. Hierdoor zijn ook je adresgegevens beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR.
Het machtigen doe je op www.mijn.cbr.nl met DigiD. DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander.
Hieronder staat precies wat je moet doen om je rijschool te machtigen. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. Als je de machtiging eerder wil intrekken kijk dan op www.cbr.nl

Deze stappen met je doorlopen:

 1. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze aan via www.digid.nl en binnen 5 dagen ontvang je deze thuis
 2. Het rijschoolnummer vraag je aan de instructeur
 3. Ga naar www.mijncbr.nl en klik op het DigiD logo
 4. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in
 5. Voer je rijschoolnummer in
 6. Voer je adresgegevens in
 7. Lees en ga akkoord met de voorwaarden
 8. Machtig je rijschool
 9. Jij en de rijschool ontvangen een email met de machtiging; Jij ontvangt de examen of toets reservering en een uitslagformulier als je gezakt bent.
Logo de RIJopleiding Sneek

Sponsoring

DE RIJOPLEIDING

Werkwijze

Samen onderweg richting je rijbewijs…

Als je een rijopleiding wilt volgen dan ben je bij DeRIJopleiding.nl op de goede weg!
Door persoonlijke aandacht en professionele lesmethoden leer jij bij ons veilig en snel.

Bij DeRIJopleiding.nl is het gebruikelijk om te starten met een intakeles voordat je start met je rijlessen of een rijlespakket afsluit. De intakeles heeft twee redenen: ten eerste is het er vooral op gericht je kennis te laten maken met je rijinstructeur/rijinstructrice en de rijschool, ten tweede is de intakeles er ook voor om jou een advies te geven over het vervolg van je rijopleiding en je een indicatie te geven over het aantal te volgen rijlessen.
De intakeles is geheel vrijblijvend en geheel gratis! DeRIJopleiding.nl is van mening dat jij je prettig moet voelen bij de rijschool waarbij jij je aansluit en dit kan alleen als jij zelf objectief en zonder verplichtingen de keuze maakt bij wie je deze leuke, eenmalige maar ook belangrijke opleiding volgt!

Bij DeRIJopleiding.nl kun je als beginnend autorijder ook starten in de rijsimulator en kun je in alle rust oefenen om de bediening van de auto goed onder de knie te krijgen in een veilige omgeving.
Als enige in Sneek!!!
De simulator vormt een bijzonder efficiënte manier van lessen. Acht uur les op de simulator geeft hetzelfde resultaat als acht tot twaalf uur op de weg en dat tegen een veel lager tarief.
De basisvaardigheden, zoals sturen en kijken, koppelen, schakelen, het toepassen van de verkeersregels en het oefenen van verkeersinzicht, leer je in de simulator veel sneller dan op de weg. Tien keer achter elkaar invoegen op de snelweg in een steeds moeilijker verkeerssituatie? Géén probleem in de rijsimulator! Bovendien worden de basisvaardigheden van het autorijden bijgebracht waardoor de stap naar de ‘echte’ lesauto aanzienlijk kleiner is!

Al onze instructeurs hebben een Ipad in hun leswagen. Naast een demo (voordoen) van de rijinstructeurs gebruiken wij de Ipad om d.m.v. beeldmateriaal situaties maar ook bijzondere verrichtingen uit te leggen.
Elke leerling die bij DeRIJopleiding.nl gaat lessen krijgt ook een praktijkwerkboek. In dit boek zal de instructeur/instructrice aantekeningen maken en zal je voorafgaand aan de volgende les korte “huiswerkopdrachten” moeten doorlezen. Op deze manier ben je ook buiten de les om bezig met het autorijden. Dit vergroot de kans van slagen en verkleind het aantal te nemen lessen. Bij DeRIJopleiding.nl maken we ook gebruik van instructiekaarten. Hierin kan de instructeur maar ook jij duidelijk zien hoe je vorderingen zijn. Zo kun je ten alle tijde zien wat je nog te wachten staat en zo weet je ook hoe je in het hele leerproces staat. Wat beheers je al en wat zijn nog aandachtspunten of leerpunten.

Het doel van DeRIJopleiding.nl is om je zo goed mogelijk op te leiden in het verantwoord en zelfstandig deelnemen aan het verkeer van heden dag.
Bij DeRIJopleiding.nl geven wij naast autorijlessen ook lessen in onze rijsimulator en theorielessen in ons eigen kantoor.

Waarom DeRIJopleiding.nl?
Je rijbewijs is een eenmalige investering waarvan jij je leven lang plezier zult hebben.
Het maakt je onafhankelijk. Het is de bedoeling dat je na het behalen van je rijbewijs zelfstandig en op een veilige manier kunt deelnemen aan het verkeer.
Daarom is de keus voor de juiste rijopleiding zo belangrijk!
Enkele voordelen op een rijtje:

 • Start vandaag nog met je rijlessen
 • We rijden altijd dicht bij jou in de buurt
 • Spoedopleiding mogelijk
 • Een lespakket kiezen wat het beste bij je past
 • Profiteren van de voordelen van Volkswagen Rijbewijs
 • Goed gekwalificeerde instructeurs en instructrices
 • Vanaf je 16e starten met onze Rijsimulator

Kies voor je eigen onafhankelijkheid door kwaliteit, zekerheid en veiligheid.

Begin direct met je rijopleiding bij DeRIJopleiding.nl

Logo de RIJopleiding Sneek

Info voor ouders

Uw zoon of dochter heeft de leeftijd bereikt dat hij of zij mag beginnen met autorijlessen.
Via deze info wil DeRIJopleiding.nl u wat meer inzicht geven in de zaken waar uw zoon of dochter mee te maken krijgt bij de route naar zijn of haar rijbewijs.
Omdat uw zoon of dochter zelf achter het stuur moet gaan zitten en zelf rijexamen moet gaan doen, begrijpen wij dat u als ouder graag – al dan niet van een afstand – inzicht heeft in wat er tijdens de rijopleiding speelt.

Start van de rijopleiding
Wij bieden al onze nieuwe leerlingen een gratis intakeles aan. Tijdens deze rijtest gaat uw zoon of dochter de eerste meters achter het stuur van de lesauto ervaren.
Wij kijken naar de potentie van de leerling en proberen een nauwkeurige indicatie te geven van het aantal te volgen lessen. Dit doen wij door te kijken naar het gedrag van de leerling, hoe snel hij/zij informatie verwerkt en hoe hij/zij reageert op bepaalde situaties zoals drukte op de weg. Door middel van inzicht en ervaring van onze instructeurs kunnen wij relatief nauwkeurig het aantal lessen inschatten.
Uiteraard blijft het een indicatie.
Bij de intakeles zit ook een stukje nabeschouwing waarbij onze instructeur o.a. de leerling informeert over de verplichtingen van de leerling, waaronder het behalen van het theoriecertificaat .
Wij kunnen niet al deze verplichtingen van de leerling uit handen nemen, wel doen wij er alles aan om onze leerlingen hierin te begeleiden en te helpen daar waar nodig!
DeRIJopleiding.nl is van mening dat u maar ook uw zoon of dochter zich prettig moeten voelen bij de rijschool waarbij uw kind zich aansluit en dit kan alleen als u maar ook uw zoon of dochter zelf objectief en zonder verplichtingen de keuze maakt bij wie je deze leuke, eenmalige maar ook belangrijke opleiding volgt!

Tijdens de rijopleiding
Al onze instructeurs hebben een Ipad in hun leswagen. Naast een demo (voordoen) van de rijinstructeurs gebruiken wij de Ipad om d.m.v. beeldmateriaal situaties maar ook bijzondere verrichtingen uit te leggen.
Elke leerling die bij DeRijopleiding.nl gaat lessen krijgt een praktijkwerkboek. In dit boek zal de instructeur/instructrice aantekeningen maken en zal de leerling “huiswerkopdrachten” moeten doorlezen. Op deze manier is de leerling ook buiten de les om bezig met het autorijden. Dit vergroot de kans van slagen en verkleind het aantal te nemen lessen.
Bij DeRijopleiding.nl maken we ook elke les gebruik van een instructiekaart. Hierin kan de instructeur maar ook de leerling en de ouders duidelijk zien hoe de vorderingen per les zijn. Zo kun je ten alle tijde zien wat de leerling nog te wachten staat en zo weet je ook hoe de leerling in het hele leerproces staat. Wat beheerst de leerling al en wat zijn nog aandachtspunten of leerpunten.

Machtigen met DigiD
Voordat DeRIJopleiding.nl een rijexamen voor een leerling gaat aanvragen moet de leerling daar eerst toestemming voor geven. Dat doet de leerling door DeRIJopleiding.nl te machtigen. Dit is verplicht. De leerling krijgt dan direct bericht als het examen is gereserveerd of als het examen is verschoven. Hierdoor zijn ook de adresgegevens beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR. Het machtigen doet de leerling op www.mijn.cbr.nl met DigiD en door dan ons rijschoolnummer in te voeren: 8593F1.
Deze machtiging hebben wij nodig om een versnelde opleiding, Tussentijdse Toets of praktijkexamen in te plannen. DigiD is een persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander!
Hoe de leerling precies deze aanmelding doet kan de leerling lezen op onze site, daar staat stap voor stap een uitleg.

Theorie
Voordat een leerling op een Tussentijdse Toets of praktijkexamen mag dient hij of zij in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Aangezien de theorie gezien wordt als het ‘minst prettige’ van een rijopleiding, wordt het halen hiervan vaak genegeerd of er wordt te makkelijk over gedacht. Op verschillende manieren proberen wij de leerlingen te wijzen op het belang van het spoedig behalen van het theoriecertificaat. Dit wordt tijdens de rijtest verteld en tijdens de rijlessen.
Uiteindelijk blijft de leerling zelf verantwoordelijk voor het tijdig behalen van het theoriecertificaat.
DeRIJopleiding.nl heeft theorieboeken te koop maar ook digitale theoriepakketten van itheorie en van Volkswagen.
Wij bieden ook theoriecursus aan waarbij wij alle aspecten van de theorie behandelen.
Het enkel volgen van de theoriecursus zonder enige verdere input van de leerling zelf zal de kans van slagen uiteraard verkleinen.

Financieel
De betaling van de rijlessen gaat bij ons door middel van een factuur.
I.v.m. de veiligheid van ons personeel prefereren wij deze manier van betalen boven de contante betalingen in de auto of op kantoor.
Bent u of uw zoon of dochter niet in staat om in de vooraf gestelde termijnen te betalen dan kunt u altijd contact opnemen met ons om een betalingsregeling te treffen zodat uw zoon of dochter toch het rijbewijs kan behalen.

Onze auto’s
Al onze instructeurs rijden allemaal in veilige en goed onderhouden leswagens. Wij rijden in VW POLO TDI Deze auto’s zijn nooit ouder dan 3 à 4 jaar, beschikken o.a. over airco, ABS, ESP, airbags rondom en winterbanden tijdens de wintermaanden. Onze auto’s worden continu onderhouden door erkende vakgarages. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van uw zoon of dochter optimaliseren en garanderen. Ook is uw zoon of dochter volledig verzekerd in onze leswagen, zowel als bestuurder als passagier.

Onze instructeurs
Onze instructeurs beschikken allemaal over de benodigde instructiepapieren. Daarbij zijn enkele van onze instructeur speciaal opgeleid in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Deze leerlingen kunnen tegenwoordig zelfs een speciaal faalangstexamen afleggen. Zou u graag meer informatie willen ontvangen over een faalangstexamen, dan raden wij u contact met ons op te nemen.

Onze locatie
Op ons kantoor bevindt zich het eerste aanspreekpunt voor u en de leerling. U kunt bij ons met al uw vragen terecht. Hebben wij niet direct het antwoord op uw vraag dan zullen wij er alles aan doen om dit uit te zoeken. Ook wordt de administratie en planning vanaf ons kantoor georganiseerd.
Ons kantoor in Sneek bevindt zich aan de Offingawiersterleane 7.

Onze algemene voorwaarden
In onze algemene voorwaarden staan alle voorwaarden die betrekking hebben op o.a. het annuleren van rijlessen. Alle leerlingen worden hier tijdens de rijtest over geïnformeerd en kunnen altijd nagelezen worden op de website of in het praktijkwerkboek wat elke nieuwe leerling van ons krijgt.

Nawoord
Wij zijn ons ervan bewust dat je een rijopleiding maar één keer in je leven volgt en dat dit een plezierige, leuke en vooral veilige gebeurtenis moet zijn. Het is namelijk wel uw zoon of dochter. Daarbij komt dat het behalen van een rijbewijs een steeds kostbaarder aangelegenheid wordt. Wij weten dit maar al te goed en hechten dan ook veel waarde aan transparantie en veiligheid.
Wij zien onze leerlingen als jongvolwassenen die klaar zijn voor de volgende stap in hun leven. Wij doen er alles aan om hen te begeleiden in het behalen van hun rijbewijs. Wij kunnen helaas niet alle verantwoordelijkheden van de leerlingen op ons nemen m.b.t. het halen van de theorie, het machtigen van de rijschool, het controleren van geldigheid van de identiteitsbewijzen of de aanlevering van gegevens zoals lestijden en BSN-nummers.
Maar natuurlijk helpen wij u en uw kind daar waar nodig is!

DeRijopleiding.nl:

Samen onderweg richting je rijbewijs!
Logo de RIJopleiding Sneek
Logo de RIJopleiding Sneek

Praktijk

Gedurende deze kwaliteitsopleiding wordt intensief gebruik gemaakt van de modernste technieken:

 • Praktijkwerkboek
 • Persoonlijke Instructiekaart
 • Visuele leermiddelen (in de auto)

Eindelijk een Rijopleiding Op Maat waarin jij centraal staat en je zelf het stuur van de rijopleiding in handen hebt. Al onze opleidingen, versneld of in eigen tempo, worden volgens deze vernieuwde wijze van lesgeven verzorgd.

Schrijf je nu in voor een Rijopleiding Op Maat.

Waarom?
Bij DeRIJopleiding.nl ben jij als leerling volledig centraal. Je instructeur maakt gebruik van o.a. een Ipad waar al jouw vorderingen worden ingevoerd. Deze vorderingen kun je via je persoonlijke pagina op internet altijd terugvinden. Samen met je praktijkwerkboek kun je thuis of waar je maar wilt inzien waar jouw verbeterpunten liggen. Ook zal de instructeur jou persoonlijk huiswerkopdrachten geven waardoor je buiten de rijlessen om actief met je rijopleiding bezig bent.
In de auto maakt je instructeur gebruik van audio-visuele beelden waardoor je alles sneller en beter gaat begrijpen en toepassen. Dit bespaart je heel veel rijlessen.

Alle voordelen van de ROM op een rijtje:

 • Gebruik van de RIS methodiek
 • Gratis praktijkwerkboek waarin je rijopleiding stap voor stap besproken wordt
 • Gebruik van een Ipad
 • Gebruik van korte videobeelden voor extra ondersteunende uitleg dat speciaal voor ieder onderdeel van je rijopleiding ontwikkelt is
  Gebruik van foto’s voor extra uitleg (1 foto zegt meer dan 1000 woorden – wat moet je b.v. in je spiegels zien?)
 • Je kunt overal ter wereld je vorderingen op je persoonlijke internetpagina inzien
 • Je hebt zelf het stuur in handen voor de snelheid van je rijopleiding
 • Hoe meer je buiten de rijlessen om met je rijopleiding bezig bent (huiswerkopdrachten, naslagwerk via je praktijkwerkboek, inzicht in je vorderingen met uitleg van je niveau), hoe beter je opleiding en goedkoper je rijbewijs
 • Betere kwaliteit opleiding en dus veiliger en sneller
 • Goedkoper door minder rijlessen
 • Zeer veel interactie tussen jou en de instructeur
 • Er wordt 1 duidelijke taal gesproken
 • Volledige transparantie in je opleiding. Je hebt dus vat op je rijopleiding en neemt dus nooit te veel of te weinig rijlessen
 • Op je persoonlijke Instructiekaart zijn de volgende zaken inzichtelijk
  o Jouw volledige planning
  o Je persoonlijke gegevens
  o Je openstaande facturen
  o Je vorderingen
Logo de RIJopleiding Sneek

Rijsimulator

In de rijsimulator ervaar je als leerling natuurgetrouw de omstandigheden op de openbare weg. Dankzij de simulator, die precies kan worden afgesteld op het gewenste niveau en de moeilijkheidsgraad, mag je sinds 1 november 2011 beginnen op de rijsimulator als je 16 jaar bent !
Verder zijn de rijsimulatoren geschikt voor alle startende leerlingen en ook voor mensen die drempelvrees hebben voor rijlessen op de openbare weg. Er kan namelijk niets gebeuren! Het is een goede start van de rijopleiding.

Lessen
De simulatoren vormen een bijzonder efficiënte manier van lessen. Acht uur les op de simulator geeft hetzelfde resultaat als acht tot twaalf uur op de weg en dat tegen een veel lager tarief.

Basisvaardigheden
De basisvaardigheden, zoals sturen en kijken, koppelen, schakelen, het toepassen van de verkeersregels en het oefenen van verkeersinzicht, leer je in de simulator veel sneller dan op de weg. Tien keer achter elkaar invoegen op de snelweg in een steeds moeilijker verkeerssituatie? Géén probleem in de rijsimulator! Bovendien worden de basisvaardigheden van het autorijden bijgebracht waardoor de stap naar de ‘echte’ lesauto aanzienlijk kleiner is!

Voor wie?
De rijsimulator lessen zijn bedoeld voor iemand die nog geen rijlessen op de openbare weg heeft gehad. Verder kan je met een klein budget al een hele goede basis leggen. Deze lessen raden wij ten zeerste aan voor alle leerlingen die geen ervaring met autorijden hebben.
Aan het programma is nu ook een les “gevaarherkenning” toegevoegd, Deze les zou een ieder eigenlijk moeten doen

Waar?
De rijsimulator staat in ons kantoor aan de Koopmansgracht 22 te Sneek

Hoe werkt het?
De lessen duren ongeveer 30 minuten, in logische volgorde. Anders dan in de auto kan direct met de les begonnen worden. De lessen op onze Drive-Master zijn bedoeld voor mensen die nog geen rijlessen in de praktijk hebben gehad om zo het beste rendement eruit te halen.

Het effect!
Rijsimulatie heef een hoog rendement. 8 uur (16 lessen) staat bij de meeste leerlingen gelijk aan 10 uur op openbare weg, en dat tegen veel lagere kosten. Na afloop van iedere rijles krijgt de leerling een uitgebreide rapportage over de geleverde rijprestatie. De rapportage laat zien hoe de rijprestatie zich verhoudt tot een gemiddelde leerling. Een rapportcijfer per rijtaak geeft de sterke en zwakke punten aan. Aan de hand van deze beoordeling krijgen de leerling en de rijinstructeur een objectief beeld van de rijvaardigheden. Verbeterpunten zijn concreet: je weet waar je aan toe bent.

Wat kost het?
De 1e les, de intest van 30 minuten = GRATIS! De rijlessen op de rijsimulator kosten
€ 15,- voor 30 minuten.
Wil je 3 maanden onbeperkt op de rijsimulator dan kan dat voor €249,-. Je mag de lessen blijven herhalen..

Als je op de rijsimulator gaat rijden doe je mee met een landelijke wedstrijd! Hierbij worden 2 prijzen weggegeven. De 1e prijs: een half jaar gratis auto ter beschikking incl. brandstof en de 2e prijs: je complete rijopleiding terugbetaald.
Voor meer informatie kan je naar de site van: www.drivemaster.nl

Wanneer?
De lessen op onze Drive-Master kunnen op bijna elk gewenst tijdstip. Maandag t/m vrijdag tussen 9 uur en 17uur; eventueel kan het ook in avond ( in overleg ) en uiteraard op zaterdag. Je kunt je voor de Drive-Master lessen opgeven. Het is mogelijk om vanaf je 16e jaar te beginnen met lessen.

Vaak gestelde vragen
Hoeveel lessen/geld kan ik besparen met de rijsimulator?
Dat is afhankelijk van de aanleg. Iemand die heel talentvol is spaart een paar tientjes uit, een minder talentvolle leerling kan honderden euro’s besparen.

Mijn vriend(in)’s rijinstructeur raadt de rijsimulator af. Waarom?
Meestal komt zo’n advies van instructeurs/rijscholen die zelf niet over een rijsimulator beschikken. De investering- kosten zijn gelijk aan de aanschaf van een auto en vooral voor eenmansrijscholen te duur. Daar komt bij dat hij dan veel minder uren rijles kan geven aan jou.

Rijsimulator lessen leveren hoger rendement, hoe kan dat?
De rijsimulator kan beter inspelen op jouw zwakke punten, bijvoorbeeld het 
invoegen. Als dat niet goed gaat kan de simulator het direct nog een keer oefenen en nog een keer etc. In een praktijkles zal je om moeten rijden om 
een bepaalde situatie te herkansen.

Let wel: deze lessen zijn niet ter vervanging van gewone rijlessen, ze hebben een hoge leerwaarde en het is bewezen dat men een grotere kans heeft om voor de 1e keer te slagen voor het praktijkexamen. Het slagingspercentage ligt 7,5% hoger dan de leerlingen die geen gebruik van de Drive-Master hebben gemaakt, dit bij 30% gebruik Drive-Master en 70% praktijk op de weg.

De rijsimulator is bedoeld voor rijvaardigheidstraining ten behoeve van het rijbewijs B. De training die middels de simulator kan worden gevolgd, bestaat uit 18 lessen van 30 minuten met instructie, bestaande uit 2 of 3 blokken per les. In deze lessen worden oplopend in moeilijkheidsgraad o.a. de volgende rijtaken getraind:

Intest

 • Funles
 • Intest

Voertuigbeheersing

 • Bochten nemen / Snelheden rijden/ Grip of Slip
 • Wegrijden/ Schakelen / Grip of Slip
 • Remmen / Bochten nemen / Grip of Slip
 • Plaats op de weg / Grip of Slip
 • Anticiperen / Afstand houden / Parkeren
 • Toets buiten bebouwde kom / Toets binnen bebouwde kom / Grip of Slip

Kruispunten

 • Oversteken/ Rechts en links afslaan
 • Oversteken en afslaan en verkeerslichten
 • Voorrangskruispunten
 • Mini-rotonden/ Drempels
 • Gelijkwaardige kruispunten
 • Gevarieerde kruispunten/ Toets

Snelwegen

 • In- en uitvoegen
 • Specials
 • Langzaam verkeer (Fietsers en scooters)
 • Rijstijl Test en Training
 • Gevaarherkenning (1 uur)
Logo de RIJopleiding Sneek

Het Examen

De Tussentijdstoets
De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; zo ben je voor je echte examen een stuk minder zenuwachtig!
Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen.

Voordelen:

 • Weg met de zenuwen
 • 20 % meer slagingspercentage
 • Vrijstelling verdienen voor bijzondere manoeuvres
 • Beoordeling door CBR examinator
 • Adviesformulier krijg je van de examinator mee zo weet je precies waar je nog aan moet werken samen met je instructeur voor je echte praktijkexamen

Het examen: examen aanvragen
Voordat de rijschool het rijexamen voor jou gaat aanvragen moet je daar eerst toestemming geven. Dat doe je door de rijschool te machtigen. Dit is verplicht. Je krijgt dan direct bericht als je examen is gereserveerd of als je examen is verschoven. Hierdoor zijn ook je adresgegevens beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR.
Het machtigen doe je op www.mijn.cbr.nl met DigiD. DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander.
Hieronder staat precies wat je moet doen om je rijschool te machtigen. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. Als je de machtiging eerder wil intrekken kijk dan op www.cbr.nl

Deze stappen met je doorlopen:

 1. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze aan via www.digid.nl en binnen 5 dagen ontvang je deze thuis
 2. Het rijschoolnummer vraag je aan de instructeur
 3. Ga naar www.mijncbr.nl en klik op het DigiD logo
 4. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in
 5. Voer je rijschoolnummer in
 6. Voer je adresgegevens in
 7. Lees en ga akkoord met de voorwaarden
 8. Machtig je rijschool
 9. Jij en de rijschool ontvangen een email met de machtiging; Jij ontvangt de examen of toets reservering en een uitslagformulier als je gezakt bent.
Logo de RIJopleiding Sneek

Sponsoring

Zestien jaar

Op je 16e al beginnen?

Login en bekijk jou les-status online!

Geslaagd!

Gefeliciteerd!

Bekijk filmpjes van het CBR

Online theorie

Leren in je eigen tempo

De RIJsimulator